In de media

Ondanks dat craniofaciale aandoeningen zeldzaam zijn, is er regelmatig aandacht voor in de landelijke media (tv, internet, krant). Hieronder een aantal highlights uit de afgelopen jaren:

 

BNNVARA serie 'Ik durf het bijna niet te vragen': Gezichtsaandoeningen Mensen met een gezichtsafwijking beantwoorden vragen over de realiteit van het leven met een opvallend uiterlijk. Worden ze gepest? Durven ze nog wel in de spiegel te kijken?

BNNVARA serie 'Je zal het maar hebben': Aafke over het Treacher Collins syndroom

Na het succesvolle boek ging de Amerikaanse dramafilm 'Wonder' in 2017 in premiere: August Pullman is geboren met een gezichtsaandoening (Treacher Collins syndroom). Op zijn tiende kan hij eindelijk naar een gewone school. Dit is de start van een buitengewoon avontuur. Velen hebben het moeilijk om hem te aanvaarden. Maar niet iedereen laat zich afschrikken en al snel ontdekken ze hoe bijzonder Auggie is. Met zijn humor, doorzettingsvermogen en de steun van zijn familie slaagt hij erin om de mensen rond zich te verenigen. Het is moeilijk om je te verbergen wanneer je geboren bent om eruit te springen… Kijk hier naar de reactie van twee leden van LAPOSA met Treacher Collins in het tv-programma Pauw.

'Universiteit van Nederland: Hoe kan een arts je botten laten groeien?'Professor dr Irene Mathijssen, plastisch chirurg in het Erasmus MC-Sophia geeft een college aan het publiek over de ontwikkelingen op het gebied van schedel- en aangezichtsoperaties.

Liedje 'Leer mij te zien'Zangeres Liesbeth List schreef in 2009 speciaal een liedje over het hebben van een gezichtsaandoening.

In de Volkskrant in de serie 'Die ene patiënt' vertelt Prof dr Irene Mathijssen over Cato die het Syndroom van Crouzon heeft en wat voor indruk zij op haar achtergelaten heeft.

In het RTL4 programma 'Topdokters' worden 8 verschillende dokters gevolgd tijdens hun werk onder wie Prof dr Irene Mathijssen vanuit het craniofaciaal team in Rotterdam.